Створення профілю науковця в Google Академії

Компанія Google використовує один обліковий запис для усіх своїх служб. Тому для створення власного профілю у Google Академії науковцю слід спочатку створити звичайний обліковий запис Google. 

Профіль науковця у Google Академія дозволяє авторам слідкувати за бібліографічними посиланнями на власні статті. Є можливість перегляду графіків цитування у часі та інші наукометричні показники. Можна переглядати, хто цитує публікації, створювати власну бібліотеку бібліографічних посилань, експортувати бібліографічний опис статей.

Реєстрація в системі

1. Зайти на веб-сайт Google Академії за посиланням  https://scholar.google.com.ua
2. Вибрати розділ "М
ій профіль

3. Увійти у власний обліковий запис Google або створити новий.

У формі реєстрації облікового запису Google Академії потрібно заповнити відповідні поля.
• прізвище, імя, по-батькові потрібно вказати повністю
• назву установи Комунальний заклад “Харківська гуманітарно-педагогічна академія” Харківської обласної ради
• електронну адресу для підтвердження потрібно використовувати електронну адресу академії hgpa@kharkov.com
• сфери зацікавлення
• домашню сторінку. Можна використати інформацію з веб-сайту академії http://www.hgpa.kharkov.com

4. Вибрати власні статті із запропонованих Google Академією

5. Визначити автоматичність оновлення профілю

6. Зробити профіль загальнодоступним у Google Академії

7. Після проходження процедури створення профілю рекомендується завантажити фотографію автора

8. Ви також маєте можливість зробити додаткові налаштування, додавши свої статті, які ще не асоційовано із вашим профілем. За замовчуванням перелік публікацій буде відсортовано за кількістю цитувань. Щоб змінити порядок сортування, потрібно натиснути на поле "Назва" чи "Рік" в таблиці результатів. Цю функцію зручно використати при введені пропущених системою статей, щоб доповнити список самостійно.
Зірочка (*) біля показника означає, що показник кількості цитувань містить бібліографічні посилання, які можуть не відповідати даній статті.

Документи з переліку публікацій у профілі можна редагувати, об'єднувати, видаляти чи експортувати в різних бібліографічних форматах.

Зверніть, будь ласка, увагу, що статті або інші роботи, які з певних причин не увійшли в індекс Google Академію, можна додавати вручну. Потрібно вибрати закладку із відповідним типом документів і внести опис.

9. Після реєстрації профіль буде відображатися в результатах пошуку Google Академії по імені автора. Введені дані та налаштування можна буде редагувати, відповідно до власних уподобань.

Більше інформації про можливості наукової пошукової системи Google Академії у презентації "Профіль науковця у Google Академії".